Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την παρουσίαση, για άλλη μια φορά, των απόψεων της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τον Υπουργό Εργασίας, στο σημερινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζει τις προθέσεις της για το Ασφαλιστικό, με τον ίδιο επιπόλαιο τρόπο, με αδέξιους επικοινωνιακούς χειρισμούς και με αόριστες υποθέσεις εργασίας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να επιτείνει την αγωνία και την κοινωνική ανασφάλεια σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Επιτέλους, ας γίνει συγκεκριμένη, ας πει την αλήθεια:

* Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις;
* Ποιους ακριβώς θα αφορά η μείωση;
* Υπάρχουν αξιόπιστες οικονομικές και αναλογιστικές μελέτες ή αρκείται σε πρόχειρες, θεωρητικού περιεχομένου, προσεγγίσεις;

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την Κυβέρνηση να μελετήσει προσεκτικά τις 12 προτάσεις που έχει υποβάλει η Ν.Δ. για την επάρκεια και τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Συστήματος και να τις λάβει σοβαρά υπόψη της, πριν από την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή».


Related Posts :



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου