Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ο κύκλος των χαμένων τουριστών.

Το tripadvisor είναι σε όλους γνωστό και είναι μία από τις μεγαλύτερες πύλες για τον τουρισμό παγκοσμίως. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις για τα μέρη που έχουν επισκεφθεί ώστε με τον τρόπο αυτό να φανούν χρήσιμοι σε μελλοντικούς υποψήφιους ταξιδιώτες. Θεωρείται το πιο αξιόπιστο website στο είδος του μιας και δεν δέχεται πληρωμένες διαφημίσεις αλλά μόνο τις αντικειμενικές απόψεις και συμβουλές των επισκεπτών του.
Έχει ενδιαφέρον το link λοιπόν που σας παραθέτουμε,
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g189431-i1324-k3586488-Last_minute_problem_please_help-Naxos_Cyclades.html
στο οποίο αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η συρρίκνωση που θα δεχτεί ο αριθμός των επισκεπτών του νησιού της Νάξου για το καλοκαίρι του 2010 (και του 2011 και του 2012...).
Μία επισκέπτρια του νησιού μας αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να βρει στα δρομολόγια των πλοίων για τον μήνα Μάιο το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νάξος- Ικαρία-Σάμος αφού ήταν σίγουρη ότι υπήρχε, γι' αυτό το λόγο άλλωστε είχε κάνει και κράτηση σε ξενοδοχείο της Νάξου για τρεις μέρες. Την απάντηση στο ερώτημα της εμείς φυσικά την γνωρίζουμε όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα δηλαδή την ακύρωση της επίσκεψης της στην Νάξο και την μεγάλη απογοήτευση της αφού δεν κατάφερε να επισκεφτεί το νησί το οποίο η ίδια είχε ξεχωρίσει και επιλέξει ανάμεσα σε τόσα άλλα νησιά της χώρας μας.
Στη συνέχεια της συνομιλίας τους άλλος ένας επισκέπτης δηλώνει "I was hoping to come from Samos to Naxos in June", άλλος ένας χαμένος επισκέπτης δηλαδή.
Και ο κύκλος των χαμένων τουριστών θα είναι πολύ μεγαλύτερος αν αναλογιστούμε ότι η γραμμή αυτή εξυπηρετεί την σύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας και αντίστροφα. Χάνει δυστυχώς η Νάξος την κομβική της θέση στη σύνδεση των δύο χωρών και το ερώτημα που τίθεται είναι πως επιτρέψαμε να συμβεί αυτό σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και το νησί μας.
Υ.Γ. Παραλείπουμε σκόπιμα να κάνουμε κάποια αναφορά στις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις του νησιού μας για να μη βάλουμε όλοι μαζί τα κλάματα αφού είναι για κλάματα και αφού είμαστε για κλάματα.
N.K.

Related Posts :



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου