Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Π.Ρήγας: Σύστημα αξιοκρατικής επιλογής των προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δημοσίου


Εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σχέδιο Νόμου που αφορά στην επιλογή προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες της Δημόσιας Διοίκησης ορίστηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας.
Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και ψηφίστηκε ήδη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Στην εισήγησή του ο Βουλευτής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «τομή μεγάλης πολιτικής σημασίας που εγκαθιδρύει σύστημα αντικειμενικής και αδιάβλητης επιλογής της ιεραρχίας της Δημόσιας Διοίκησης».
«Οι πρακτικές των αυθαίρετων κομματικών επιλογών που εφαρμόστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέρησαν τη Δημόσια Διοίκηση από ικανότατα στελέχη, ενίσχυσαν την αναξιοκρατία και ενέτειναν την ανυποληψία της Δημόσιας Διοίκησης» τόνισε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
«Με το καινούργιο σύστημα που εισάγει το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται η διαφάνεια, η αντικειμενικότητα και στο μέγιστο βαθμό η αξιοκρατία. Η διαδικασία συγκρότησης όλων των Συμβουλίων Επιλογής είναι πλέον απολύτως αδιάβλητη και η επιλογή των προϊσταμένων (Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών) θα γίνεται με ένα σταθερό, αντικειμενικό και απόλυτα διαφανές σύστημα κριτηρίων. Το σύστημα αυτό μοριοδοτεί με τρόπο ορθολογικό και ισόρροπο τα τυπικά προσόντα, την εργασιακή και διοικητική εμπειρία καθώς και τις προσωπικές δεξιότητες του υπαλλήλου. Συμπληρώνεται από γραπτή δοκιμασία όλων των υποψηφίων και από συνέντευξη που γίνεται με αδιαμφισβήτητα αντικειμενικό τρόπο, αφού επιτρέπεται η παρουσία όλων των εξεταζόμενων και προβλέπεται η αιτιολόγηση της βαθμολογίας καθώς και η δυνατότητα προσφυγής των κρινόμενων σε ακυρωτικά όργανα, αν θεωρούν ότι αδικήθηκαν.
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε συνέχεια του νόμου που επιβάλει την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ όλων ανεξαρτήτως των προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα και στοχεύει στην ανάκτηση του κύρους, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης.
«Η θεραπεία του μεγάλου ασθενή που είναι σήμερα το Δημόσιο αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος» τόνισε ο Βουλευτής. «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες από την Δημόσια Διοίκηση και επιθυμούν ένα Κράτος αξιόπιστο και σύγχρονο που θα υπηρετεί και δεν θα καταδυναστεύει τον πολίτη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας.
Η συζήτηση του Νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα με την εισήγηση του Βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα ως εισηγητή του ΠΑΣΟΚ.


Related Posts :



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου