Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ρύθμιση για την δόμηση στα νησία θα φέρει η Υπ Τίνα Μπιρμπίλη


Νομοθετική ρύθμιση που θα περιορίζει τη διάσπαρτη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές και στα νησιά ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη. Το νέο θεσμικό πλαίσιο συνδυάζεται με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον παράκτιο χώρο που επιδιώκεται να ολοκληρωθεί κατά τον Μάιο.
Η δήλωση της κ. Μπιρμπίλη έγινε κατά την παρουσίαση της Εκθεσης Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της Ελλάδας 2000-2009 που εκπόνησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην οποία κατακρίνεται η άναρχη δόμηση στην Ελλάδα και συστήνεται ένας πιο βιώσιμος περιβαλλοντικά σχεδιασμός χρήσεων γης.
Κριτική ασκείται επίσης και στο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που ασκεί αυξανόμενες πιέσεις στα οικοσυστήματα, στις ακτές και στα νησιά. Αναφερόμενη στην αυθαίρετη δόμηση, η υπουργός επισήμανε πως συστήθηκε και στελεχώθηκε η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων με κύριο αντικείμενο τον εντοπισμό και την κατεδάφιση αυθαιρέτων στις καμένες εκτάσεις. Ηδη οι πρώτες εικόνες από την τηλεσκόπηση των καμένων της Αττικής βρίσκονται στη διάθεση του υπουργείου.
margaritisioannis


Related Posts :



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου